Tevékenységeim


Fülakupunktúra - Természetgyógyászat

 Az akupunktúra szó   a latin acus=tű és punctura=szúrás szavakból tevődik össze. Egyes fájdalmaikat már az ókori egyiptomiak is fülük bizonyos pontjainak ingerlésével enyhítették...

Részletek

Joalis-féle egészség állapotfelmérés - Természetgyógyászat

Az állapotfelmérés  a szervezet méregterheltségének mérését jelenti. Az eljárást - amely  fájdalommentes és kb. 0,5-1 óra hosszú - elektro-akupunktúrás Salvia mérőműszerrel végezzük....

Részletek

Fülakupunktúra - Természetgyógyászat


 Az akupunktúra szó a latin acus=tű és punctura=szúrás szavakból tevődik össze. Egyes fájdalmaikat már az ókori egyiptomiak is fülük bizonyos pontjainak ingerlésével enyhítették. Később egy francia neurológus, Paul Nogier - akit ma is méltán tekintenek a módszer atyjának - fektette le a fülakupunktúra tudományának alapjait.

Módszerünk lényege:

Külső fülünkre embriót rajzolva egy térképet kapunk, melyen testünk minden szervének kivetülése megtalálható. Ha testünk bizonyos szerve megbetegedett, akkor fülünkön az annak megfelelő pont érzékeny, azaz aktív lesz.

A terápia abból áll, hogy az aktív pontokat különböző mechanikus módszerekkel stimuláljuk (tű, masszázs).

A fülakupunktúra javallatai: ragályos betegségek, neurológiai és pszichiátriai betegségek, emésztőrendszer betegségei, mozgásszervrendszer zavarai, vérképzőszervek zavarai, szív és keringési rendellenességek, légzőszervi megbetegedések, nőgyógyászati betegségek, szem, orr, fül betegségei, bőr betegségek, egyéb zavarok.
Vissza az előző oldalra!
Dr. Dókáné Szekér Ilona - Magyar