Dr. Dókáné Szekér Ilona
Természetgyógyász
Az évszakok fontos meghatározói étkezésünknek.Több szempontot kell figyelnünk, legyen az ételunk, helyben termelt,max.50km-es körzet, legyen adalék...
RészletekMinden hónaptól kapunk valamit, ami segít az egészséges étkezés megvalósításában.
RészletekAlakítsuk mindennapi életmódunkat, étkezésünket a természet rendjéhez
RészletekSzeptemberben kiemelkedően fontos gyümölcsünk a szőlő.
A reggelihez készíthetünk friss szőlőlevet, ez jó indítása a napnak. Akik, évszakok szerint böjtölnek, kezdhetik az őszit. A böjt után bevezethetjük a kásákat.
A hűvösebb idő miatt megpróbálhatjuk a köles, a zab, a búza,és az árpakását is.
Tarthatunk több napos szőlőkúrát, amely napokon kizárólag csak szőlőt fogyasszunk. A szőlő gazdag vitaminokban, és ásványi anyagokban. Jótékony hatású gyomorproblémák, bőrproblémák esetében.
Szeszes italként már más a hatásmechanizmusa.
Tartósíthatjuk felfűzve mazsolának. Tavalyi évben vörös szőlőből dzsemet készítettem, nagyon jól sikerült.
Még nem szólt hozzá senki!
* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!